img { width: 100%; height: auto; }

Glad i ost? Da vil du ELSKE denne superenkle retten. Tilbehøret kan du bestemme selv, for det er selve osten som er helten i denne retten. Den fløyelsmyke konsistensen bare smelter på tungen! Denne lille retten passer utmerket som en forrett, eller til tapasbordet.

 

Varm camembert med biff og krutonger

Print

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Varm camembert krutonger, honning og biff

Varm og fløyelsmyk Camembert


  • Forfatter: Ida
  • Forberedelser: 5 minutter
  • Koketid: 15 minutter
  • Total tid: 20 minutter
  • Porsjoner: 1 Camembert 1x

Beskrivelse

Varm Camembert som smelter på tungen! Den er enkel og rask å lage, og blir definitivt en slager på tapasbordet. Server med skinke, jordbær eller ristede brødterninger til som du kan dynke i den varme osten.


Ingredienser

Skaler oppskrift

Varme Camembert

  • 1 Camembert
  • Honning
  • Rosmarin

Tilbehør

  • 150 g kjøtt ytrefilet, i biter
  • Brød, ristet og i biter

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 °C.
  2. Mens ovnen varmes opp kan du forberede tilbehøret og osten.
  3. Les om hvordan man tilbereder kjøttbitene her.
  4. Når kjøttet er laget og satt til side kan du lage Camembert’en: ha av lokket, og fjern eventuelt papiret rundt hvis det ikke tåler varme, og bytt det ut med bakepapir. Ha bakepapiret rundt osten, og sett osten oppi boksen den lå i.
  5. Stikk noen hull på toppen av osten, og drypp over litt honning.
  6. Sett osten på risten midt i ovnen, og la den stå mellom 10-15 minutter.
  7. Skjær brødet i skiver og rist skivene i en brødrister til de blir gyldenbrune.
  8. Skjær de ristede skivene i staver.
  9. Når osten er ferdig tar du den ut av ovnen, og skjærer av topplokket. Osten skal nå ha en flytende konsistens.
  10. Server osten med biffbitene og brødbitene, og ha gjerne litt mer honning over.
  11. De ristede brødstavene og biffbitene dypper du i osten. Jeg lover deg at du kommer til å synes det smaker himmelsk!

Varm camembert

  • Kategori: Forrett
  • Metode: Stekeovn
  • Kjøkken: Fransk

Nøkkelord: ost, Camembert, tapas

Pin It on Pinterest

Share This