Glad i ost? Da vil du ELSKE denne superenkle retten. Tilbehøret kan du bestemme selv, for det er selve osten som er helten i denne retten. Den fløyelsmyke konsistensen bare smelter på tungen! Denne lille retten passer utmerket som en forrett, eller til tapasbordet.


Varm og fløyelsmyk Camembert
- Forberedelser: 5 minutter
- Koketid: 15 minutter
- Total tid: 20 minutter
- Porsjoner: 1 Camembert 1x
Beskrivelse
Varm Camembert som smelter på tungen! Den er enkel og rask å lage, og blir definitivt en slager på tapasbordet. Server med skinke, jordbær eller ristede brødterninger til som du kan dynke i den varme osten.
Ingredienser
Skaler oppskrift
Varme Camembert
- 1 Camembert
- Honning
- Rosmarin
Tilbehør
- 150 g kjøtt ytrefilet, i biter
- Brød, ristet og i biter
Slik gjør du
- Sett ovnen på 200 °C.
- Mens ovnen varmes opp kan du forberede tilbehøret og osten.
- Les om hvordan man tilbereder kjøttbitene her.
- Når kjøttet er laget og satt til side kan du lage Camembert’en: ha av lokket, og fjern eventuelt papiret rundt hvis det ikke tåler varme, og bytt det ut med bakepapir. Ha bakepapiret rundt osten, og sett osten oppi boksen den lå i.
- Stikk noen hull på toppen av osten, og drypp over litt honning.
- Sett osten på risten midt i ovnen, og la den stå mellom 10-15 minutter.
- Skjær brødet i skiver og rist skivene i en brødrister til de blir gyldenbrune.
- Skjær de ristede skivene i staver.
- Når osten er ferdig tar du den ut av ovnen, og skjærer av topplokket. Osten skal nå ha en flytende konsistens.
- Server osten med biffbitene og brødbitene, og ha gjerne litt mer honning over.
- De ristede brødstavene og biffbitene dypper du i osten. Jeg lover deg at du kommer til å synes det smaker himmelsk!
- Kategori: Forrett
- Metode: Stekeovn
- Kjøkken: Fransk
Nøkkelord: ost, Camembert, tapas

Mitt navn er Ida. Jeg er en selvlært matsnekker som prøver å sette sammen det jeg har av ingredienser på kjøkkenet, mens jeg krysser fingrene og håper det blir godt.