Denne lille kjøttretten bare smelter på tungen! Her er det snakk om helt enkle smaker av hvitløk, rosmarin, smør, salt og pepper, som sammen blir en utrolig god rett som passer til tapabordet.


Biff-snacks med hvitløk
- Total tid: 15 minutter
- Porsjoner: 2 1x
Beskrivelse
Her får du noen av de beste smakene jeg vet om samlet i en liten rett; rosmarin, havsalt, hvitløk, smør og kjøtt. Denne retten passer perfekt til tapas, eller kan gjøres til en større rett med tilbehør.
Ingredienser
Skaler oppskrift
- 250 g ytrefilet av biff
- 1 ss rapsolje
- 2 ss meierismør
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 3 kvaste av frisk rosmarin
- Salt og pepper
Slik gjør du
- Ta frem en stor stekepanne.
- Ha rapsolje i stekepannen, og sett på høy varme.
- Skjær ytrefileten i passe store terninger, og krydre dem med salt og pepper.
- Ha i kjøttet i stekepannen. Pass på at du ikke har for mye kjøtt i pannen, da kokes kjøttet istedenfor at det stekes og du får ikke fin stekeskorpe. Har du for mye kjøtt i forhold til stekepannen, steker du kjøttet i to omganger.
- Stek kjøttet i 3-4 minutter. Ikke rør for mye rundt på kjøttet, da får det ikke fin stekeskorpe.
- Ha i smør, hvitløk og rosmarin sammen med kjøttet, sett ned platen til medium varme. Dette blir en god saus som du kan spe over kjøttet med en skje. Rør dette rundt med kjøttet i 1-2 minutter.
- Kjøttet skal være gyldenbrunt, og fortsatt være medium stekt på innsiden når det er ferdig.
- Server kjøttet gjerne som en liten til tapas, eller som en full middag med salat og et godt brød til. Selv har jeg prøvd den ved siden av varm camembert, og det var helt nydelig!
- Kategori: Forrett
- Metode: Steking
- Kjøkken: Fransk
Nøkkelord: kjøtt, smør, hvitløk, havsalt

Mitt navn er Ida. Jeg er en selvlært matsnekker som prøver å sette sammen det jeg har av ingredienser på kjøkkenet, mens jeg krysser fingrene og håper det blir godt.