Hamburger er en favoritt som kan ha mange forskjellige smaker og former. Denne gangen er det snakk om blffburger med en SUPERGOD asiatisk marinade! Sammen med godt tilbehør vil denne versjonen skape et smil om munnen på de fleste.


Biffburger med asiatisk marinade
- Total tid: 45 minutter
- Porsjoner: 2 burgere 1x
Beskrivelse
Kjempegod biffburger med asiatiske smaker. Istedenfor kjøttdeig har jeg brukt ordentlig biff, stekt den til medium, og skjært den i skiver. Jeg blandet kjøttet med deilig marinade, og toppet med avokado, agurk og koriander.
Ingredienser
Biffburger
- 400 g biff av det slaget du liker
- 2 små sjalottløk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 chili, finhakket
- 4 ss Ketjap manis
- 1 ss brunt sukker
- 1 ss olje
- 1/2 ts hvit pepper
- 1 ts malt spisskummen
- 1 ts malt koriander
Tilbehør
- Hamburgerbrød
- Majones
- Litt ekstra Ketjap manis
- Agurk
- Salatblader
- 2 avokado, most
- Frisk koriander
- 1 lime, saften
- Salt og pepper
Slik gjør du
Bland sammen ingrediensene til marinaden i en bolle. Ha i biffen og la den marinere i minst 30 minutter, gjerne over natten i kjøleskapet.
Slik steker du biff:
- Stek kjøttet på sterk varme for å få god stekeskorpe.
- Når det begynner å piple kjøttsaft ut på oversiden, flipper du biffen over på andre siden.
- Når det pipler kjøttsaft ut på oversiden igjen er biffen klar.
- Ta ut biffen av stekepannen og la det hvile litt (ca. 5 min). Da får saftene trekt seg inn i kjøttet, så det ikke «renner ut» når du skjærer i kjøttet.
Klargjør tilbehøret:
- Mens kjøttet hviler moser du avokadoene i en bolle. Ha i salt, pepper, noen dråper limejuice og bland sammen.
- Skjær opp resten av grønnsakene. Jeg brukte en ostehøvel for å skjære agurken i lange og brede strimler.
- Når kjøttet har fått hvilt skjærer du det opp i tynne skiver.
Slik bygger du burger:
- Ha majones på bunnen av hamburgerbrødet, deretter salatblader og agurk.
- Ha på kjøttet, toppet med ekstra Ketjap manis eller marinade.
- Til slutt topper du med avokadoblandingen, koriander og en skvis med limejuice. Ha på hamburgerbrød-toppen og server!
- Kategori: Burger
- Metode: Steking
- Kjøkken: Asiatisk
Nøkkelord: burger, avokado, asiatisk, hamburger

Mitt navn er Ida. Jeg er en selvlært matsnekker som prøver å sette sammen det jeg har av ingredienser på kjøkkenet, mens jeg krysser fingrene og håper det blir godt.