Her får du en hamburger med italienske smaker som virkelig gir deg vann i munnen! Fersk mozzarella, pesto, tomat og parmesanchips gjør virkelig dette til en SUPERGOD versjon av en hamburger.

Print

Italiensk hamburger med parmesanchips
- Forberedelser: 50 minutter
- Koketid: 25 minutter
- Total tid: 1 time og 15 minutter
- Porsjoner: 2 hamburgere 1x
Beskrivelse
Hamburger med italienske smaker – NAM! Her får du hamburger med italiensk krydder, fersk mozzarella, hjemmelaget pesto, friske tomater og sprø parmesanchips.
Ingredienser
Skaler oppskrift
Hamburger:
- 400 g kjøttdeig
- 50 g parmesan, finrevet
- 5 grønne oliven, finhakket
- 2 hvitløk, finhakket
- 6 ss brødrasp
- 1 stor neve basilikum, finhakket
- 1 ts salt
- 2 ts peppermix, (jeg bruker den fra Santa Maria)
Marinara-saus:
- 1 boks hakkede tomater
- 1 ss parmesan, finrevet
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 sjalottløk, finhakket
- 1 dl rødvin
- 1/2 ss sukker
- 1 1/2 ss rødvinseddik
- 3 klyper havsalt
- 1 neve basilikum, finhakket
Tilbehør:
- ca. 125 g fersk Mozzarella, i skiver
- 2 hamburgerbrød
- 6 cherrytomater, i skiver
- 1 neve ruccola
- 2 ss pesto, (jeg brukte hjemmelaget ruccolapesto)
- ca. 50 g parmesan, finrevet
Slik gjør du
Slik lager du hamburgerdeigen:
- Finn frem en medium stor bolle og ha i kjøttdeigen.
- Ha i parmesan, grønne oliven, hvitløk, brødrasp, basilikum, salt og pepper sammen med kjøttdeigen.
- Bland alt i bollen sammen.
- Ha over plastfolie mens du gjør klart resten av elementene.
Slik lager du Marinara-sausen:
- Gjør klart ingrediensene til Marinara-sausen.
- Ta frem en medium stor stekepanne.
- Stek sjalottløken og hvitløken til løken blir gylden.
- Ha i hakkede tomater, rødvin, rødvinseddik, sukker, parmesan og salt.
- Rør det sammen og la sausen småkoke i 10 minutter.
- Mot slutten av koketiden har du i parmesanen og basilikumen.
- Sett stekeplaten på lav varme så du holder sausen varm, mens du tar frem en stekepanne til hamburgerne.
Slikt steker du hamburgerne:
- Ha olje i stekepannen, og stek hamburgerne til de får en fin gylden stekeskorpe. (Steketiden avhenger av hvor tjukk hamburger du lager. Min hamburger var ca. 1,5 cm tykk, og jeg stekte den ca. 2 minutter på hver side. Da er den medium stekt i midten.)
- Legg hamburgerne på en tallerken så de får hvilt seg litt.
- Mens hamburgerne hviler gjør du klart for å lage parmesanchips.
Slik lager du parmesanchips:
- Sett ovnen på 180 °C.
- Ta frem et stekebrett med bakepapir.
- Finriv ca. 50 g parmesan.
- Ha parmesanen på stekebrettet i små, flate sirkler.
- Sett stekebrettet i midten av stekeovnen i 10 minutter, og vipps så har du supergode parmesanchips!
Slik bygger du burgeren:
- Smør hjemmelaget pesto på bunnen av hamburgerbrødet.
- Ha på fersk Mozzarella-ost og cherrytomater i skiver, toppet med ruccola.
- Deretter har du på hamburgeren og parmesanchipsen. Skjær et snitt i hamburgeren og plasser parmesanchipsen i snittet.
- Topp hamburgeren med så mye Marinara-saus du ønsker!
- Kategori: Kjøtt til middag
- Metode: Steking
- Kjøkken: Italiensk
Nøkkelord: italiensk, hamburger, mozzarella, parmesan, parmesanchip, marinara, pesto

Mitt navn er Ida. Jeg er en selvlært matsnekker som prøver å sette sammen det jeg har av ingredienser på kjøkkenet, mens jeg krysser fingrene og håper det blir godt.