img { width: 100%; height: auto; }

Her får du en hamburger med italienske smaker som virkelig gir deg vann i munnen! Fersk mozzarella, pesto, tomat og parmesanchips gjør virkelig dette til en SUPERGOD versjon av en hamburger.  

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Italiensk hamburger med rød tomatsaus, mozzarella, pesto, tomater, basilikum og parmesanchips

Italiensk hamburger med parmesanchips


  • Forfatter: Ida
  • Forberedelser: 50 minutter
  • Koketid: 25 minutter
  • Total tid: 1 time og 15 minutter
  • Porsjoner: 2 hamburgere 1x

Beskrivelse

Hamburger med italienske smaker – NAM! Her får du hamburger med italiensk krydder, fersk mozzarella, hjemmelaget pesto, friske tomater og sprø parmesanchips.


Ingredienser

Skaler oppskrift

Hamburger:

  • 400 g kjøttdeig
  • 50 g parmesan, finrevet
  • 5 grønne oliven, finhakket
  • 2 hvitløk, finhakket
  • 6 ss brødrasp
  • 1 stor neve basilikum, finhakket
  • 1 ts salt
  • 2 ts peppermix, (jeg bruker den fra Santa Maria)

Marinara-saus:

  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 ss parmesan, finrevet
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 sjalottløk, finhakket
  • 1 dl rødvin
  • 1/2 ss sukker
  • 1 1/2 ss rødvinseddik
  • 3 klyper havsalt
  • 1 neve basilikum, finhakket

Tilbehør:

  • ca. 125 g fersk Mozzarella, i skiver
  • 2 hamburgerbrød
  • 6 cherrytomater, i skiver
  • 1 neve ruccola
  • 2 ss pesto, (jeg brukte hjemmelaget ruccolapesto)
  • ca. 50 g parmesan, finrevet

Slik gjør du

Slik lager du hamburgerdeigen:

  1. Finn frem en medium stor bolle og ha i kjøttdeigen.
  2. Ha i parmesan, grønne oliven, hvitløk, brødrasp, basilikum, salt og pepper sammen med kjøttdeigen.
  3. Bland alt i bollen sammen.
  4. Ha over plastfolie mens du gjør klart resten av elementene.

Slik lager du Marinara-sausen:

  1. Gjør klart ingrediensene til Marinara-sausen.
  2. Ta frem en medium stor stekepanne.
  3. Stek sjalottløken og hvitløken til løken blir gylden.
  4. Ha i hakkede tomater, rødvin, rødvinseddik, sukker, parmesan og salt.
  5. Rør det sammen og la sausen småkoke i 10 minutter.
  6. Mot slutten av koketiden har du i parmesanen og basilikumen.
  7. Sett stekeplaten på lav varme så du holder sausen varm, mens du tar frem en stekepanne til hamburgerne.

Slikt steker du hamburgerne:

  1. Ha olje i stekepannen, og stek hamburgerne til de får en fin gylden stekeskorpe. (Steketiden avhenger av hvor tjukk hamburger du lager. Min hamburger var ca. 1,5 cm tykk, og jeg stekte den ca. 2 minutter på hver side. Da er den medium stekt i midten.)
  2. Legg hamburgerne på en tallerken så de får hvilt seg litt.
  3. Mens hamburgerne hviler gjør du klart for å lage parmesanchips.

Slik lager du parmesanchips:

  1. Sett ovnen på 180 °C.
  2. Ta frem et stekebrett med bakepapir.
  3. Finriv ca. 50 g parmesan.
  4. Ha parmesanen på stekebrettet i små, flate sirkler.
  5. Sett stekebrettet i midten av stekeovnen i 10 minutter, og vipps så har du supergode parmesanchips!

Slik bygger du burgeren:

  1. Smør hjemmelaget pesto på bunnen av hamburgerbrødet.
  2. Ha på fersk Mozzarella-ost og cherrytomater i skiver, toppet med ruccola.
  3. Deretter har du på hamburgeren og parmesanchipsen. Skjær et snitt i hamburgeren og plasser parmesanchipsen i snittet.
  4. Topp hamburgeren med så mye Marinara-saus du ønsker!

Italiensk hamburger

  • Kategori: Kjøtt til middag
  • Metode: Steking
  • Kjøkken: Italiensk

Nøkkelord: italiensk, hamburger, mozzarella, parmesan, parmesanchip, marinara, pesto

Mitt navn er Ida. Jeg er en selvlært matsnekker som prøver å sette sammen det jeg har av ingredienser på kjøkkenet, mens jeg krysser fingrene og håper det blir godt.

Laks med kremet saus

Dette er en kjempe god laksemiddag som varmer godt. Den kan serveres med både ris, poteter eller...

Smakfull ruccolapesto

Pesto trenger ikke bare lages på basilikum, å lage den  basert på ruccola er minst like godt! Da...

Liker du pasta?

Det gjør jeg og! Når jeg vet jeg skal ha pasta til middag gleder jeg meg litt ekstra, gjør du?

Klikker du her finner du alle mine beste pastaretter.

Varmende eplecider med salt karamell

Dette er en perfekt kombinasjon av salt og søtt som virkelig smelter på tungen! Denne koppen med godsaker lager jeg som oftest på høsten, når det begynner å bli surt og...

Vanilla iced coffee

GODIS-ALARM! Denne iskaffen er nesten en liten dessert i seg selv. Her får du nemlig ikke bare kaffe med litt melk og is, men kaffe blandet med vaniljeis! Med kremtopp...

Superdigg milkshake med lakris og bringebær

Liker du smaken av lakris og bringebær sammen? Det gjør jeg! Derfor har jeg laget denne milkshaken med lakrisis og frosne bringebær. Jeg hadde også litt Hockeypulver i,...

Sommerlig lemonade

Dette er en kjempe god forfriskning i sommervarmen! Syrlig lemonade med mynteblader, sitron- og limeskiver, namm! I tillegg er den rask å lage, og holder seg godt i...

Smoothiebowl med cantaloupe og drue

Når det blir varmere ute er det ekstra godt med noe kaldt og forfriskende. Denne smoothiebowlen er en god blanding søtt og syrlig, og bør nytes med en gang rett fra...

Piña Colada med jordbærswirl

Piña Colada må være en av de beste sommerdrinkene jeg vet om! Deilig kokossmak blandet med ananas er en kjempe god kombinasjon. Noe som er enda bedre er å blande inn...

Kakao med kremtopp og en klype havsalt

Denne kakaoen varmer godt i kroppen! Har du noen gang prøvd kakao med havsalt? Saltet runder av smaken, og gir kakaoen det lille ekstra. Topper du med pisket krem i...

Dalgona – iskaffe

Den supergode Dalgona-iskaffen har definitivt blitt en favoritt hjemme hos oss. Det gode kaffeskummet blandet med iskald melk gir en utrolig god smak du ikke får nok...

Creamy eggnog

Hva med en skikkelig god eggelikør i julen? Den gir deg en ordentlig smak av jul, og passer fint som en liten fordrink, dessert eller gave. Lag den gjerne dagen før, og...

Middag i en fei!

Noen ganger er det greit at middagen blir laget raskt. Her finner du en samling av retter som går fort å lage.

Supergod maiskrem

Deilig og kremete maiskrem passer helt utmerket som sidedish til grillmat, ved siden av et godt kjøttstykke, eller som en dipp. Maiskremen har en...

Nydelig tzatziki

Tzatziki må være noe av det beste tilbehøret jeg vet om! Det passer like godt som snacks med et godt brød til, som en god saus ved siden av grillmat...

Verdens beste guacamole

Er det noe som virkelig er avhengighetsskapende er det denne guacamolen, som jeg tør påstå er VERDENS BESTE GUACAMOLE! Den passer kjempe godt som...

Smakfull ruccolapesto

Pesto trenger ikke bare lages på basilikum, å lage den  basert på ruccola er minst like godt! Da sipper du å plukke av hvert eneste blad på...

Creamy corndip

Denne dippen passer kjempe godt både som tilbehør til taco, eller som en dipp til salte nachos! Her får du en god blanding av søte mais, blandet med...

Pin It on Pinterest

Share This