Her får du en hamburger med italienske smaker som virkelig gir deg vann i munnen! Fersk mozzarella, pesto, tomat og parmesanchips gjør virkelig dette til en SUPERGOD versjon av en hamburger.

Italiensk hamburger med parmesanchips
- Forberedelser: 50 minutter
- Koketid: 25 minutter
- Total tid: 1 time og 15 minutter
- Porsjoner: 2 hamburgere 1x
Beskrivelse
Hamburger med italienske smaker – NAM! Her får du hamburger med italiensk krydder, fersk mozzarella, hjemmelaget pesto, friske tomater og sprø parmesanchips.
Ingredienser
Hamburger:
- 400 g kjøttdeig
- 50 g parmesan, finrevet
- 5 grønne oliven, finhakket
- 2 hvitløk, finhakket
- 6 ss brødrasp
- 1 stor neve basilikum, finhakket
- 1 ts salt
- 2 ts peppermix, (jeg bruker den fra Santa Maria)
Marinara-saus:
- 1 boks hakkede tomater
- 1 ss parmesan, finrevet
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 sjalottløk, finhakket
- 1 dl rødvin
- 1/2 ss sukker
- 1 1/2 ss rødvinseddik
- 3 klyper havsalt
- 1 neve basilikum, finhakket
Tilbehør:
- ca. 125 g fersk Mozzarella, i skiver
- 2 hamburgerbrød
- 6 cherrytomater, i skiver
- 1 neve ruccola
- 2 ss pesto, (jeg brukte hjemmelaget ruccolapesto)
- ca. 50 g parmesan, finrevet
Slik gjør du
Slik lager du hamburgerdeigen:
- Finn frem en medium stor bolle og ha i kjøttdeigen.
- Ha i parmesan, grønne oliven, hvitløk, brødrasp, basilikum, salt og pepper sammen med kjøttdeigen.
- Bland alt i bollen sammen.
- Ha over plastfolie mens du gjør klart resten av elementene.
Slik lager du Marinara-sausen:
- Gjør klart ingrediensene til Marinara-sausen.
- Ta frem en medium stor stekepanne.
- Stek sjalottløken og hvitløken til løken blir gylden.
- Ha i hakkede tomater, rødvin, rødvinseddik, sukker, parmesan og salt.
- Rør det sammen og la sausen småkoke i 10 minutter.
- Mot slutten av koketiden har du i parmesanen og basilikumen.
- Sett stekeplaten på lav varme så du holder sausen varm, mens du tar frem en stekepanne til hamburgerne.
Slikt steker du hamburgerne:
- Ha olje i stekepannen, og stek hamburgerne til de får en fin gylden stekeskorpe. (Steketiden avhenger av hvor tjukk hamburger du lager. Min hamburger var ca. 1,5 cm tykk, og jeg stekte den ca. 2 minutter på hver side. Da er den medium stekt i midten.)
- Legg hamburgerne på en tallerken så de får hvilt seg litt.
- Mens hamburgerne hviler gjør du klart for å lage parmesanchips.
Slik lager du parmesanchips:
- Sett ovnen på 180 °C.
- Ta frem et stekebrett med bakepapir.
- Finriv ca. 50 g parmesan.
- Ha parmesanen på stekebrettet i små, flate sirkler.
- Sett stekebrettet i midten av stekeovnen i 10 minutter, og vipps så har du supergode parmesanchips!
Slik bygger du burgeren:
- Smør hjemmelaget pesto på bunnen av hamburgerbrødet.
- Ha på fersk Mozzarella-ost og cherrytomater i skiver, toppet med ruccola.
- Deretter har du på hamburgeren og parmesanchipsen. Skjær et snitt i hamburgeren og plasser parmesanchipsen i snittet.
- Topp hamburgeren med så mye Marinara-saus du ønsker!
- Kategori: Kjøtt til middag
- Metode: Steking
- Kjøkken: Italiensk
Nøkkelord: italiensk, hamburger, mozzarella, parmesan, parmesanchip, marinara, pesto

Mitt navn er Ida. Jeg er en selvlært matsnekker som prøver å sette sammen det jeg har av ingredienser på kjøkkenet, mens jeg krysser fingrene og håper det blir godt.
Liker du pasta?
Det gjør jeg og! Når jeg vet jeg skal ha pasta til middag gleder jeg meg litt ekstra, gjør du?
Klikker du her finner du alle mine beste pastaretter.

Middag i en fei!
Noen ganger er det greit at middagen blir laget raskt. Her finner du en samling av retter som går fort å lage.