Knasende gode pestosnurrer! Denne fantastiske baksten er alt jeg liker samlet i ett: salt, syrlig, crunchy på utsiden og myk på innsiden, med masse smak. Denne oppskriften gir ca. 20 pestosnurrer, som du kan servere til familie og venner, eller ha med til kollegaer på jobben.


Knasende pestosnurrer
- Forberedelser: 2 timer 15 minutter
- Koketid: 30 minutter
- Total tid: 2 timer 45 minutter
- Porsjoner: 20 pestosnurrer 1x
Beskrivelse
Pestosnurrer laget med min favorittpesto; ruccolapesto! Her får du god knas utenpå, og deilig fyll inni, toppet med Jarlsberg-ost.
Ingredienser
Deig
- 500 g hvetemel
- 1/2 pakke tørrgjær
- 1/2 ts salt
- 3,5 dl lunkent vann
- 1 ss olivenolje
Fyll
- 5 store skjeer ruccolapesto
- 10 skiver Stranda-skinke
- 150 g Jarlsberg, revet
- Sitrondråper
Slik gjør du
Det første du begynner med er deigen til pestosnurrene.
Slik lager du deigen:
- Bland sammen hvetemel, tørrgjær og salt i en stor bakebolle.
- Rør deretter inn vann og olje, og elt deigen til den blir glatt og smidig.
- Dekk til deigen og sett den på et lunt sted.
- La deigen heve til dobbel størrelse. Dette kan ta alt fra 30 minutter til 1 time.
Mens deigen hever kan du lage fyllet.
Slik lager du fyllet:
- Lag ruccolapestoen.
- Deretter river du Jarlsberg-osten og legger frem Stranda-skinken.
Når fyllet er lagt klart kan du begynne å sette sammen pestosnurrene.
Slik setter du sammen pestosnurrene:
- Når deigen er ferdig hevet, ruller du den ut til et stort rektangel på 40 x 50 cm.
- Spre godt med pesto utover deigen.
- Ha på Stranda-skinke.
- Topp med revet Jarlsberg-ost og sitronsaft.
- Rull deigen til en pølse.
- Skjær opp pølsa i like store skiver på ca. 2 – 3 cm.
- Sett pestosnurrene med fyllet opp på et stekebrett. Ha gjerne litt plass mellom snurrene da de blir større i ovnen.
- Dekk til snurrene med et kjøkkenhåndkle e.l. og la de etterheve i 30 minutter.
- Sett pestosnurrene midt i ovnen på 200°C i 20 – 30 minutter, til de er gyldne.
- Server snurrene umiddelbart, og nyt!
Notater
Hvis ikke pestosnurrene blir spist opp med en gang bør de fryses. De blir fort tørre hvis du sparer de til dagen etterpå. Hvis du skal servere pestosnurrene rett fra fryseren kan du bare la de stå på kjøkkenbenken litt så de tiner. Etter noen minutter smaker de nesten like godt som rett fra ovnen.
- Kategori: Bakst
- Metode: Stekeovn
- Kjøkken: Italiensk
Nøkkelord: pestosnurrer, pesto, ruccola, ruccolapesto

Mitt navn er Ida. Jeg er en selvlært matsnekker som prøver å sette sammen det jeg har av ingredienser på kjøkkenet, mens jeg krysser fingrene og håper det blir godt.