img { width: 100%; height: auto; }

Knasende gode pestosnurrer! Denne fantastiske baksten er alt jeg liker samlet i ett: salt, syrlig, crunchy på utsiden og myk på innsiden, med masse smak. Denne oppskriften gir ca. 20 pestosnurrer, som du kan servere til familie og venner, eller ha med til kollegaer på jobben. 

 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pestosnurrer med hjemmelaget pesto, spekeskinke og ruccola

Knasende pestosnurrer


  • Forfatter: Ida
  • Forberedelser: 2 timer 15 minutter
  • Koketid: 30 minutter
  • Total tid: 2 timer 45 minutter
  • Porsjoner: 20 pestosnurrer 1x

Beskrivelse

Pestosnurrer laget med min favorittpesto; ruccolapesto! Her får du god knas utenpå, og deilig fyll inni, toppet med Jarlsberg-ost.


Ingredienser

Skaler oppskrift

Deig

  • 500 g hvetemel
  • 1/2 pakke tørrgjær
  • 1/2 ts salt
  • 3,5 dl lunkent vann
  • 1 ss olivenolje

Fyll

  • 5 store skjeer ruccolapesto
  • 10 skiver Stranda-skinke
  • 150 g Jarlsberg, revet
  • Sitrondråper

Pestosnurrer

 


Slik gjør du

Det første du begynner med er deigen til pestosnurrene.

Slik lager du deigen:

  1. Bland sammen hvetemel, tørrgjær og salt i en stor bakebolle.
  2. Rør deretter inn vann og olje, og elt deigen til den blir glatt og smidig.
  3. Dekk til deigen og sett den på et lunt sted.
  4. La deigen heve til dobbel størrelse. Dette kan ta alt fra 30 minutter til 1 time.

Mens deigen hever kan du lage fyllet.

Slik lager du fyllet:

  1. Lag ruccolapestoen.
  2. Deretter river du Jarlsberg-osten og legger frem Stranda-skinken.

Når fyllet er lagt klart kan du begynne å sette sammen pestosnurrene.

Slik setter du sammen pestosnurrene:

  1. Når deigen er ferdig hevet, ruller du den ut til et stort rektangel på 40 x 50 cm.
  2. Spre godt med pesto utover deigen.
  3. Ha på Stranda-skinke.
  4. Topp med revet Jarlsberg-ost og sitronsaft.
  5. Rull deigen til en pølse.
  6. Skjær opp pølsa i like store skiver på ca. 2 – 3 cm.
  7. Sett pestosnurrene med fyllet opp på et stekebrett. Ha gjerne litt plass mellom snurrene da de blir større i ovnen.
  8. Dekk til snurrene med et kjøkkenhåndkle e.l. og la de etterheve i 30 minutter.
  9. Sett pestosnurrene midt i ovnen på 200°C i 20 – 30 minutter, til de er gyldne.
  10. Server snurrene umiddelbart, og nyt!

Pestosnurrer

 

Notater

Hvis ikke pestosnurrene blir spist opp med en gang bør de fryses. De blir fort tørre hvis du sparer de til dagen etterpå. Hvis du skal servere pestosnurrene rett fra fryseren kan du bare la de stå på kjøkkenbenken litt så de tiner. Etter noen minutter smaker de nesten like godt som rett fra ovnen.

  • Kategori: Bakst
  • Metode: Stekeovn
  • Kjøkken: Italiensk

Nøkkelord: pestosnurrer, pesto, ruccola, ruccolapesto

Mitt navn er Ida. Jeg er en selvlært matsnekker som prøver å sette sammen det jeg har av ingredienser på kjøkkenet, mens jeg krysser fingrene og håper det blir godt.

Laks med kremet saus

Dette er en kjempe god laksemiddag som varmer godt. Den kan serveres med både ris, poteter eller...

Smakfull ruccolapesto

Pesto trenger ikke bare lages på basilikum, å lage den  basert på ruccola er minst like godt! Da...

Liker du pasta?

Det gjør jeg og! Når jeg vet jeg skal ha pasta til middag gleder jeg meg litt ekstra, gjør du?

Klikker du her finner du alle mine beste pastaretter.

Varmende eplecider med salt karamell

Dette er en perfekt kombinasjon av salt og søtt som virkelig smelter på tungen! Denne koppen med godsaker lager jeg som oftest på høsten, når det begynner å bli surt og...

Vanilla iced coffee

GODIS-ALARM! Denne iskaffen er nesten en liten dessert i seg selv. Her får du nemlig ikke bare kaffe med litt melk og is, men kaffe blandet med vaniljeis! Med kremtopp...

Superdigg milkshake med lakris og bringebær

Liker du smaken av lakris og bringebær sammen? Det gjør jeg! Derfor har jeg laget denne milkshaken med lakrisis og frosne bringebær. Jeg hadde også litt Hockeypulver i,...

Sommerlig lemonade

Dette er en kjempe god forfriskning i sommervarmen! Syrlig lemonade med mynteblader, sitron- og limeskiver, namm! I tillegg er den rask å lage, og holder seg godt i...

Smoothiebowl med cantaloupe og drue

Når det blir varmere ute er det ekstra godt med noe kaldt og forfriskende. Denne smoothiebowlen er en god blanding søtt og syrlig, og bør nytes med en gang rett fra...

Piña Colada med jordbærswirl

Piña Colada må være en av de beste sommerdrinkene jeg vet om! Deilig kokossmak blandet med ananas er en kjempe god kombinasjon. Noe som er enda bedre er å blande inn...

Kakao med kremtopp og en klype havsalt

Denne kakaoen varmer godt i kroppen! Har du noen gang prøvd kakao med havsalt? Saltet runder av smaken, og gir kakaoen det lille ekstra. Topper du med pisket krem i...

Dalgona – iskaffe

Den supergode Dalgona-iskaffen har definitivt blitt en favoritt hjemme hos oss. Det gode kaffeskummet blandet med iskald melk gir en utrolig god smak du ikke får nok...

Creamy eggnog

Hva med en skikkelig god eggelikør i julen? Den gir deg en ordentlig smak av jul, og passer fint som en liten fordrink, dessert eller gave. Lag den gjerne dagen før, og...

Middag i en fei!

Noen ganger er det greit at middagen blir laget raskt. Her finner du en samling av retter som går fort å lage.

Supergod maiskrem

Deilig og kremete maiskrem passer helt utmerket som sidedish til grillmat, ved siden av et godt kjøttstykke, eller som en dipp. Maiskremen har en...

Nydelig tzatziki

Tzatziki må være noe av det beste tilbehøret jeg vet om! Det passer like godt som snacks med et godt brød til, som en god saus ved siden av grillmat...

Verdens beste guacamole

Er det noe som virkelig er avhengighetsskapende er det denne guacamolen, som jeg tør påstå er VERDENS BESTE GUACAMOLE! Den passer kjempe godt som...

Smakfull ruccolapesto

Pesto trenger ikke bare lages på basilikum, å lage den  basert på ruccola er minst like godt! Da sipper du å plukke av hvert eneste blad på...

Creamy corndip

Denne dippen passer kjempe godt både som tilbehør til taco, eller som en dipp til salte nachos! Her får du en god blanding av søte mais, blandet med...

Pin It on Pinterest

Share This