img { width: 100%; height: auto; }

Dette er en eggerøre som virkelig gir deg vann i munnen. Når man lager eggerøre kan den fort bli tørr, vannete og smakløs. Lager du den på denne måten, vil du garantert fortsette med dette i fremtiden. Den blir kremete, smakfull og simpelthen smelter på tungen.

 

Kremet eggerøre med egg, gressløk og røkelaks

Print

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kremet eggerøre med egg, gressløk og røkelaks

Kremet eggerøre


  • Forfatter: Ida
  • Total tid: 15 minutter
  • Porsjoner: 4 1x

Beskrivelse

Kremet eggerøre er godt, men denne måten å lage det på tar den til nye høyder. Den er så kremete og god, og passer perfekt til røkelaks med gressløk på toppen.


Ingredienser

Skaler oppskrift

Kremet eggerøre

  • 6 egg
  • 1 neve gressløk, finhakket
  • 1 1/2 ss smør
  • 1 ss crème Fraîche
  • Salt og pepper

Tilbehør

  • Godt brød
  • Eventuelt røkelaks

Slik gjør du

  1. Varm opp en liten kjele på medium varme.
  2. Ha i smøret i kuber, og kakk eggene oppi kjelen.
  3. Bruk en slikkepott til å vende eggene og smøret sammen til det begynner å tykne.
  4. Ta kjelen av varmen og fortsett å vende i ca. 20 sekunder.
  5. Ha kjelen over varmen igjen til den begynner å klumpe seg.
  6. Ta deretter kjelen av varmen igjen og tilsett crème fraîche, før du setter den på varmen igjen og rører inn crème fraîchen.
  7. Kjelen tas av varmen igjen når eggene har klumpet seg, men fortsatt er myke og kremete.
  8. Krydre eggerøren med gressløk, salt og pepper, og ved det inn med slikkepotten.
  9. Server den kremete eggerøren med et godt brød til, med røkelaks ved siden av.

Kremet eggerøre

Notater

Hemmeligheten bak en god eggerøre er å ikke varmebehandle den for lenge så den blir tørr. Derfor inneholder denne fremgangsmåten at man må ta eggene litt av og på varmen, slik at eggene ikke blir for varme.

  • Kategori: Frokost
  • Metode: Oppvarming
  • Kjøkken: Norsk

Nøkkelord: egg, eggerøre, gressløk, røkelaks, frokost

Pin It on Pinterest

Share This