Dette er en eggerøre som virkelig gir deg vann i munnen. Når man lager eggerøre kan den fort bli tørr, vannete og smakløs. Lager du den på denne måten, vil du garantert fortsette med dette i fremtiden. Den blir kremete, smakfull og simpelthen smelter på tungen.


Kremet eggerøre
- Total tid: 15 minutter
- Porsjoner: 4 1x
Beskrivelse
Kremet eggerøre er godt, men denne måten å lage det på tar den til nye høyder. Den er så kremete og god, og passer perfekt til røkelaks med gressløk på toppen.
Ingredienser
Kremet eggerøre
- 6 egg
- 1 neve gressløk, finhakket
- 1 1/2 ss smør
- 1 ss crème Fraîche
- Salt og pepper
Tilbehør
- Godt brød
- Eventuelt røkelaks
Slik gjør du
- Varm opp en liten kjele på medium varme.
- Ha i smøret i kuber, og kakk eggene oppi kjelen.
- Bruk en slikkepott til å vende eggene og smøret sammen til det begynner å tykne.
- Ta kjelen av varmen og fortsett å vende i ca. 20 sekunder.
- Ha kjelen over varmen igjen til den begynner å klumpe seg.
- Ta deretter kjelen av varmen igjen og tilsett crème fraîche, før du setter den på varmen igjen og rører inn crème fraîchen.
- Kjelen tas av varmen igjen når eggene har klumpet seg, men fortsatt er myke og kremete.
- Krydre eggerøren med gressløk, salt og pepper, og ved det inn med slikkepotten.
- Server den kremete eggerøren med et godt brød til, med røkelaks ved siden av.
Notater
Hemmeligheten bak en god eggerøre er å ikke varmebehandle den for lenge så den blir tørr. Derfor inneholder denne fremgangsmåten at man må ta eggene litt av og på varmen, slik at eggene ikke blir for varme.
- Kategori: Frokost
- Metode: Oppvarming
- Kjøkken: Norsk
Nøkkelord: egg, eggerøre, gressløk, røkelaks, frokost

Mitt navn er Ida. Jeg er en selvlært matsnekker som prøver å sette sammen det jeg har av ingredienser på kjøkkenet, mens jeg krysser fingrene og håper det blir godt.