Pannekakegoodness! Vi spiste ofte pannekaker da jeg var liten, og da gjerne med blåbørsyltetøy eller sukker. Det er en utrolig god combo, men denne gangen tenkte jeg å lage denne pannekaken retten med litt ekstra godt tilbehør. Det ble pannekaker med blåbærsyltetøy, friske blåbær og kremostkrem. NAM!
Print

Pannekaker med blåbær og kremostkrem
- Forberedelser: 5 minutter
- Koketid: 35 minutter
- Total tid: 40 minutter
- Porsjoner: 10 pannekaker 1x
- Kosthold: Vegetar
Beskrivelse
Her får du pannekaker på et nytt nivå – pannekaker med friske blåbær og deilig kremost krem.
Ingredienser
Skaler oppskrift
Pannekaker
- 1 liter melk
- 4 dl hvetemel
- 4 egg
- 6 ts sukker
- 1,5 ts salt
Kremost krem
- 40 g romtemperert smør
- 200 g kremost (jeg brukte Philadelphia)
- 100 g melis
- 2 ss sitronsaft
- 1 klype salt
Topping
- Blåbærsyltetøy
- Friske blåbær
Slik gjør du
Slik steker du pannekaker
- Bland alle ingrediensene til pannekakerøren i en stor bolle.
- Visp ingrediensene godt sammen til en silkemyk røre.
- Ta frem en medium stor stekepanne på medium varme, og ha i en klatt smør.
- Ha i en øse med pannekakerøre, og spre det rundt i stekepannen.
- Stek til bunnen på pannekaken blir gylden, og toppen begynner å sette seg, og flipp pannekaken over på den andre siden.
- Stek pannekaken til den andre siden blir gylden.
- Når pannekaken er ferdig legger du den over på en tallerken med aluminiumsfolie over, mens du lager resten av pannekakene.
Slik lager du kremostkremen
Mens pannekakene steker kan du lage kremostkremen.
- Ha alle ingrediensene i en medium stor bolle.
- Bland ingrediensene sammen med en elektrisk visp, til du får en silkemyk krem.
- Sett kremen i kjøleskapet til du har ferdigstekt pannekakene.
Slik setter du sammen pannekakene
- Ha pannekaken på en tallerken.
- Smør på noen spiseskjeer med kremostkrem.
- Topp med blåbærsyltetøy og friske blåbær.
- Kategori: Vegetarmiddag
- Metode: Steking
- Kjøkken: Norsk
Nøkkelord: pannekaker, blåbær, kremost

Mitt navn er Ida. Jeg er en selvlært matsnekker som prøver å sette sammen det jeg har av ingredienser på kjøkkenet, mens jeg krysser fingrene og håper det blir godt.