Her får du en deilig og frisk rett som passer godt både til frokost og lunsj. Jeg er en skikkelig jordbær-elsker, og er sikkert en av de få som velger Litago jordbær istedenfor sjokolade. Derfor har denne chiagrøten med jordbær blitt en av mine favoritter med moste jordbær i chiagrøten, og friske jordbær på toppen.
De gangene jeg blir ekstra lei tørre knekkebrød med leverpostei til lunsj lager jeg denne chiagrøten dagen i forveien, så har jeg noe å glede meg til gjennom arbeidsdagen. Håper det smaker!

Chiagrøt med jordbær og kokos
- Total tid: 10 minutter (3 timer i kjøleskapet)
- Porsjoner: 2 1x
- Kosthold: Vegetar
Beskrivelse
Enkel og kjempegod chiagrøt med friske jordbær. Chiagrøten består at kokosmelk og friske jordbær som er kjørt sammen, og blandet med chiafrø. Passer godt som lunsj eller frokost.
Ingredienser
Chiagrøt
- 2,5 dl kokosmelk
- 3 ts honning
- 250 g friske jordbær, grovhakket
- 1 ts sitronsaft
- 4,5 ss chiafrø
Topping
- 3 friske jordbær
- 2 ss tørket kokosflak
- 1 ts honning
Slik gjør du
- Fjern stilken fra jordbærene og grovhakk dem.
- Ha jordbærene over i en blender sammen med kokosmelk, honning og sitronsaft og bland det hele sammen.
- Bland jordbær- og kokosblandingen sammen med chiafrø.
- Ha blandingen over i en bolle/glass med lokk og sett den i kjøleskapet. Chiagrøten trenger tid til å trekke til seg fuktigheten, så sett den gjerne i kjøleskapet over natten.
- Kategori: Frokost
- Metode: Miks
- Kjøkken: Norsk
Nøkkelord: jordbær, kokos, kokosmelk, kokosflak, chia, chiafrø, chiagrøt
Her finner du mine nyeste oppskrifter:
Dalgona – iskaffe
Den supergode Dalgona-iskaffen har definitivt blitt en favoritt hjemme hos oss. Det gode kaffeskummet blandet med iskald melk gir en utrolig god smak du ikke får nok...
Elotes – grillet mais med chilimajones og fetaost
Denne retten kan fort bli en favoritt denne sommeren – det har den hvert fall blitt hjemme hos oss. Elotes er grillet mais toppet med chilimajones, fetaost, parmesan,...
Ovnsbakt squashpasta med egg og laks
Her får du en deilig ovnsbakt rett som gjør middagen rask og enkel, (i tillegg blir det litt mindre oppvask når man slenger flere ingredienser sammen på ett...
Pannekaker med blåbær og kremostkrem
Pannekakegoodness! Vi spiste ofte pannekaker da jeg var liten, og da gjerne med blåbørsyltetøy eller sukker. Det er en utrolig god combo, men denne gangen tenkte jeg å...

Mitt navn er Ida. Jeg er en selvlært matsnekker som prøver å sette sammen det jeg har av ingredienser på kjøkkenet, mens jeg krysser fingrene og håper det blir godt.
Liker du pasta?
Det gjør jeg og! Når jeg vet jeg skal ha pasta til middag gleder jeg meg litt ekstra, gjør du?
Klikker du her finner du alle mine beste pastaretter.

Middag i en fei!
Noen ganger er det greit at middagen blir laget raskt. Her finner du en samling av retter som går fort å lage.