Her får du en deilig og frisk rett som passer godt både til frokost og lunsj. Jeg er en skikkelig jordbær-elsker, og er sikkert en av de få som velger Litago jordbær istedenfor sjokolade. Derfor har denne chiagrøten med jordbær blitt en av mine favoritter med moste jordbær i chiagrøten, og friske jordbær på toppen.
De gangene jeg blir ekstra lei tørre knekkebrød med leverpostei til lunsj lager jeg denne chiagrøten dagen i forveien, så har jeg noe å glede meg til gjennom arbeidsdagen. Håper det smaker!

Chiagrøt med jordbær og kokos
- Total tid: 10 minutter (3 timer i kjøleskapet)
- Porsjoner: 2 1x
- Kosthold: Vegetar
Beskrivelse
Enkel og kjempegod chiagrøt med friske jordbær. Chiagrøten består at kokosmelk og friske jordbær som er kjørt sammen, og blandet med chiafrø. Passer godt som lunsj eller frokost.
Ingredienser
Chiagrøt
- 2,5 dl kokosmelk
- 3 ts honning
- 250 g friske jordbær, grovhakket
- 1 ts sitronsaft
- 4,5 ss chiafrø
Topping
- 3 friske jordbær
- 2 ss tørket kokosflak
- 1 ts honning
Slik gjør du
- Fjern stilken fra jordbærene og grovhakk dem.
- Ha jordbærene over i en blender sammen med kokosmelk, honning og sitronsaft og bland det hele sammen.
- Bland jordbær- og kokosblandingen sammen med chiafrø.
- Ha blandingen over i en bolle/glass med lokk og sett den i kjøleskapet. Chiagrøten trenger tid til å trekke til seg fuktigheten, så sett den gjerne i kjøleskapet over natten.
- Kategori: Frokost
- Metode: Miks
- Kjøkken: Norsk
Nøkkelord: jordbær, kokos, kokosmelk, kokosflak, chia, chiafrø, chiagrøt

Mitt navn er Ida. Jeg er en selvlært matsnekker som prøver å sette sammen det jeg har av ingredienser på kjøkkenet, mens jeg krysser fingrene og håper det blir godt.