Avokado er så utrolig digg, og gjør seg utmerket godt som saus til pasta. Den kremete avokadoen blandet med mange av ingrediensene som hører hjemme i en pesto, smaker himmelsk! Dropper du spekeskinken på toppen får du en knallgod vegetarrett.

Creamy avokadopasta
- Forberedelser: 22 minutter
- Koketid: 8 minutter
- Total tid: 30 minutter
- Porsjoner: 2 1x
- Kosthold: Vegetar
Beskrivelse
En perfekt hverdagsrett! Pasta med avokadosaus er en rett som er rask å lage, den er sunn og smaker utrolig godt.
Ingredienser
Avokadopasta:
- 2 avokado
- 2 hvitløk
- 1 neve basilikum
- 2 ts salt
- 40 g pinjekjerner
- 50 g parmesan
- 1/2 sitron, saften
- 200 gram pasta
Topping:
- Fetaost
- Pinjekjerner
- Cherrytomater
- Spekeskinke (dropper du denne får du en vegetarrett)
Slik gjør du
- Ha avokado, basilikum, parmesan, hvitløk, pinjekjerner, sitronsaft, salt i en foodprocessor. Eventuelt kan du ha alt i en bolle og bruke stavmikser.
- Kjør alle ingredienser sammen til en jevn masse. Smak til med mer sitronsaft eller salt hvis du trenger det.
- Kok pastaen etter anvisningen på pakken.
- Mens pastaen koker steker du spekeskinken i en tørr panne til den blir sprøstekt.
- Hakk opp spekeskinken i grove biter, og gjør klar resten av toppingen.
- Når pastaen er ferdig kokt lar du den renne av seg i en sil, før du har den over i en bolle.
- Ha over avokadosausen og bland sausen sammen med pastaen.
- Server pastaen toppet med fetaost, pinjekjerner, cherrytomater og sprøstekt spekeskinke.
- Kategori: Vegetarmiddag
- Metode: Miksing
Nøkkelord: avokado, pasta, tomater, pinjekjerner

Mitt navn er Ida. Jeg er en selvlært matsnekker som prøver å sette sammen det jeg har av ingredienser på kjøkkenet, mens jeg krysser fingrene og håper det blir godt.
Liker du pasta?
Det gjør jeg og! Når jeg vet jeg skal ha pasta til middag gleder jeg meg litt ekstra, gjør du?
Klikker du her finner du alle mine beste pastaretter.

Middag i en fei!
Noen ganger er det greit at middagen blir laget raskt. Her finner du en samling av retter som går fort å lage.