Avokado er så utrolig digg, og gjør seg utmerket godt som saus til pasta. Den kremete avokadoen blandet med mange av ingrediensene som hører hjemme i en pesto, smaker himmelsk! Dropper du spekeskinken på toppen får du en knallgod vegetarrett.

Print

Creamy avokadopasta
- Forberedelser: 22 minutter
- Koketid: 8 minutter
- Total tid: 30 minutter
- Porsjoner: 2 1x
- Kosthold: Vegetar
Beskrivelse
En perfekt hverdagsrett! Pasta med avokadosaus er en rett som er rask å lage, den er sunn og smaker utrolig godt.
Ingredienser
Skaler oppskrift
Avokadopasta:
- 2 avokado
- 2 hvitløk
- 1 neve basilikum
- 2 ts salt
- 40 g pinjekjerner
- 50 g parmesan
- 1/2 sitron, saften
- 200 gram pasta
Topping:
- Fetaost
- Pinjekjerner
- Cherrytomater
- Spekeskinke (dropper du denne får du en vegetarrett)
Slik gjør du
- Ha avokado, basilikum, parmesan, hvitløk, pinjekjerner, sitronsaft, salt i en foodprocessor. Eventuelt kan du ha alt i en bolle og bruke stavmikser.
- Kjør alle ingredienser sammen til en jevn masse. Smak til med mer sitronsaft eller salt hvis du trenger det.
- Kok pastaen etter anvisningen på pakken.
- Mens pastaen koker steker du spekeskinken i en tørr panne til den blir sprøstekt.
- Hakk opp spekeskinken i grove biter, og gjør klar resten av toppingen.
- Når pastaen er ferdig kokt lar du den renne av seg i en sil, før du har den over i en bolle.
- Ha over avokadosausen og bland sausen sammen med pastaen.
- Server pastaen toppet med fetaost, pinjekjerner, cherrytomater og sprøstekt spekeskinke.
- Kategori: Vegetarmiddag
- Metode: Miksing
Nøkkelord: avokado, pasta, tomater, pinjekjerner

Mitt navn er Ida. Jeg er en selvlært matsnekker som prøver å sette sammen det jeg har av ingredienser på kjøkkenet, mens jeg krysser fingrene og håper det blir godt.