En god og varmende pastarett slår aldri feil! Her får du fylte lumaconi-pasta med ricotta- og spinatfyll, med en deilig tomatsaus toppet med ost. Du må gjerne bruke annen type pasta også, bare den er stor og hul nok til at du kan få inn mest mulig deilig fyll, namm!

Fylt pasta med ricotta og spinat
- Forberedelser: 35 minutter
- Koketid: 25 minutter
- Total tid: 1 time
- Porsjoner: 6 1x
- Kosthold: Vegetar
Beskrivelse
Skikkelig comfort food! Her får du ovnsstekt pasta med tomatsaus og deilig ricottafyll med spinat.
Ingredienser
Fylt pasta
- 200 g pasta, jeg brukte lumaconi-pasta som jeg kjøpte på Meny
- 250 g ricotta
- 2 ss crème fraîche
- 65 g spinat
- 1 egg
- 1 neve frisk basilikum, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 50 g parmesan, finrevet
Tomatsaus
- 2 bokser hermetiske hakkede tomater
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 2 sjalottløk, finhakket
- 1,5 dl rødvin
- 1 ss rødvinseddik
- 3 klyper havsalt
Topping
- 60 g revet ost
- Ruccola
Slik gjør du
Slik lager du tomatsausen
- Start med å ta frem og hakke opp det du trenger til tomatsausen.
- Ta frem en stekepanne med høye kanter.
- Ha oppi en dæsj olivenolje og sett på medium varme.
- Ha oppi sjalottløk, og stek til den blir blank.
- Ha oppi hvitløk og rødvin.
- Gi rødvinen et oppkok, og la den småkoke og redusere til det halve.
- Ha oppi hakkede tomater, rødvinseddik og salt.
- La sausen småkoke på lav varme mens du lager resten av retten.
Slik tilbereder du pastaen og fyllet
- Ta frem en mellomstor kjele med vann og litt salt.
- Kok pastaen etter tilberedningen på pakken.
- Mens pastaen koker kan du lage fyllet.
- Kutt av stilkene på spinaten, før du grovhakker den.
- Stek spinaten på medium varme, til den «faller sammen».
- Ta frem en mediumstor bolle.
- Ha i ricotta, crème fraîche, egg, basilikum og hvitløk.
- Bland deretter inn parmesan, spinat, salt og pepper.
- Ha fyllet i en pose, og skjær av en av tuppene på posen slik at du lager en sprøytepose.
- Ta opp en og en lumaconi-pasta og sprøyt inn fyll.
Slik setter du sammen retten
- Ta frem en ildfast form.
- Ha i tomatsausen.
- Legg i de fylte lumaconi-pastaene rundt om i tomatsausen.
- Topp med revet ost.
- Ta aluminiumsfolie rundt formen, og sett formen inn i ovnen på 200 °C i 25 minutter.
- Topp retten med ruccola, og server rundstykker og salat ved siden av.
Notater
Hvis du har igjen skalken av parmesanen, blir sausen ekstra god hvis du deler den opp i mindre biter og hiver den oppi. La den smelte godt inn, så får du en god og rund smak.
I denne retten lønner det seg å bruke en pasta som er stor og hul, så du får fylt den opp til randen med det gode fyllet. Jeg brukte Lumaconi-pasta, men det finnes mange andre pastatyper du kan bruke også.
- Kategori: Pasta
- Metode: Stekeovn
- Kjøkken: Italiensk
Nøkkelord: pasta, ricotta, ovnsstekt pasta, spinat, ruccola

Mitt navn er Ida. Jeg er en selvlært matsnekker som prøver å sette sammen det jeg har av ingredienser på kjøkkenet, mens jeg krysser fingrene og håper det blir godt.