img { width: 100%; height: auto; }

En god og varmende lasagne, med fyrverkeri-kjøttsaus full av deilige smaker. Finnes det noe bedre? Tror ikke det! Enten kan man lage denne til en familie på fire eller fem personer, er dere to kan den fint fryses så har dere middager til flere dager i uken.  

Lasagne med hjemmelaget kjøttsaus, hvit saus, tomater, basilikum med sprøstekt ost
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Lasagne med hjemmelaget kjøttsaus, hvit saus, tomater, basilikum med sprøstekt ost

Verdens beste lasagne


  • Forfatter: Ida
  • Forberedelser: 1 time
  • Koketid: 20 minutter
  • Total tid: 1 time og 20 minutter
  • Porsjoner: 10 1x

Beskrivelse

Lasagne er kanskje noe av det beste jeg vet om, og lasagnen fra Toro har lenge vært en favoritt. Helt til jeg lagde denne versjonen av lasagne, etter det har jeg aldri sett meg tilbake.


Ingredienser

Skaler oppskrift

Kjøttsausen

  • 1 kg karbonadedeig
  • 100 g bacon
  • 200 g Chorizopølse
  • 2 løk, grovhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 4 ss tomatpuré
  • 2 ts pepper
  • 3 ts salt
  • 1/2 sitron, saften
  • Oregano
  • 3 dl kjøttkraft
  • 1,5 dl rødvin
  • 2 rosmarinkvister
  • 4 ts brunt sukker

Ostesausen

  • 3 dl lettrømme
  • 250 g parmesan, finrevet

Resten av lasagnen

  • Frisk basilikum
  • 50 g fersk fetaost
  • 300 g revet ost (jeg synes Jarlsberg er best!)
  • 3 tomater, i skiver
  • Lasagneplater

Slik gjør du

Denne deilige kjøttsausen trenger litt tid på å bli ferdig, men jeg lover det er verdt det!

Slik lager du kjøttsausen

  1. Stek først bacon, chorizo, løk, rosmarin og hvitløk i en stor stekepanne.
  2. Samtidig som dette steker heller du rødvin i en liten kjele.
  3. La rødvinen få et oppkok og la den koke til den er blitt redusert til det halve.
  4. Tilsett kjøttkraft i rødvinen og la det småkoke videre i 10 minutter.
  5. Når baconet og chorizoen har blitt godt stekt, og løken har blitt myk setter du dette til side på en tallerken.
  6. I samme stekepanne som du stekt baconet og chorizoen har du i karbonadedeigen, og steker den til den blir brun.
  7. Ha i bacon og chorizoblandingen sammen med karbonadedeigen og stek på medium varme i ca. 5 minutter.
  8. Tilsett vin- og kjøttkraften , krydder, sukker, sitronsaft og tomatpuré.

Slik lager du ostesausen

  1. Riv parmesanen og ha det i en medium stor bolle.
  2. Ha over rømme og rør det godt sammen.

Verdens beste lasagne

Slik setter du sammen lasagnen

  1. Gjør klart resten av ingrediensene, og finn frem en stor ildfast form.
  2. Ha i kjøttsausen i bunnen av den ildfaste formen.
  3. Ha over lasagneplater.
  4. Hell over ostesausen.
  5. Legg tomatskiver oppå ostesausen.
  6. Legg på et nytt lag med lasagneplater.
  7. Hell over resten av kjøttsausen.
  8. Smuldre fetaosten over kjøttsausen.
  9. Ha over hele blader med basilikum, eller finhakkede basilikumblader.
  10. Topp til slutt lasagnen med revet ost.
  11. Stek lasagnen midt i ovnen på 200°C.

Nyt lasagnen med en grønn salat og rundstykker.

Verdens beste lasagne

Denne oppskriften er inspirert av Middelhavslasagne fra passionforbaking.no.

  • Kategori: Kjøtt til middag
  • Metode: Stekeovn
  • Kjøkken: Italiensk

Nøkkelord: lasagne, italiensk, pasta, kjøttsaus, mozzarella, parmesan

Pin It on Pinterest

Share This