img { width: 100%; height: auto; }

En god og varmende lasagne, med fyrverkeri-kjøttsaus full av deilige smaker. Finnes det noe bedre? Tror ikke det! Enten kan man lage denne til en familie på fire eller fem personer, er dere to kan den fint fryses så har dere middager til flere dager i uken.  

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Lasagne med hjemmelaget kjøttsaus, hvit saus, tomater, basilikum med sprøstekt ost

Verdens beste lasagne


  • Forfatter: Ida
  • Forberedelser: 1 time
  • Koketid: 20 minutter
  • Total tid: 1 time og 20 minutter
  • Porsjoner: 10 1x

Beskrivelse

Lasagne er kanskje noe av det beste jeg vet om, og lasagnen fra Toro har lenge vært en favoritt. Helt til jeg lagde denne versjonen av lasagne, etter det har jeg aldri sett meg tilbake.


Ingredienser

Skaler oppskrift

Kjøttsausen

  • 1 kg karbonadedeig
  • 100 g bacon
  • 200 g Chorizopølse
  • 2 løk, grovhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 4 ss tomatpuré
  • 2 ts pepper
  • 3 ts salt
  • 1/2 sitron, saften
  • Oregano
  • 3 dl kjøttkraft
  • 1,5 dl rødvin
  • 2 rosmarinkvister
  • 4 ts brunt sukker

Ostesausen

  • 3 dl lettrømme
  • 250 g parmesan, finrevet

Resten av lasagnen

  • Frisk basilikum
  • 50 g fersk fetaost
  • 300 g revet ost (jeg synes Jarlsberg er best!)
  • 3 tomater, i skiver
  • Lasagneplater

Slik gjør du

Denne deilige kjøttsausen trenger litt tid på å bli ferdig, men jeg lover det er verdt det!

Slik lager du kjøttsausen

  1. Stek først bacon, chorizo, løk, rosmarin og hvitløk i en stor stekepanne.
  2. Samtidig som dette steker heller du rødvin i en liten kjele.
  3. La rødvinen få et oppkok og la den koke til den er blitt redusert til det halve.
  4. Tilsett kjøttkraft i rødvinen og la det småkoke videre i 10 minutter.
  5. Når baconet og chorizoen har blitt godt stekt, og løken har blitt myk setter du dette til side på en tallerken.
  6. I samme stekepanne som du stekt baconet og chorizoen har du i karbonadedeigen, og steker den til den blir brun.
  7. Ha i bacon og chorizoblandingen sammen med karbonadedeigen og stek på medium varme i ca. 5 minutter.
  8. Tilsett vin- og kjøttkraften , krydder, sukker, sitronsaft og tomatpuré.

Slik lager du ostesausen

  1. Riv parmesanen og ha det i en medium stor bolle.
  2. Ha over rømme og rør det godt sammen.

Verdens beste lasagne

Slik setter du sammen lasagnen

  1. Gjør klart resten av ingrediensene, og finn frem en stor ildfast form.
  2. Ha i kjøttsausen i bunnen av den ildfaste formen.
  3. Ha over lasagneplater.
  4. Hell over ostesausen.
  5. Legg tomatskiver oppå ostesausen.
  6. Legg på et nytt lag med lasagneplater.
  7. Hell over resten av kjøttsausen.
  8. Smuldre fetaosten over kjøttsausen.
  9. Ha over hele blader med basilikum, eller finhakkede basilikumblader.
  10. Topp til slutt lasagnen med revet ost.
  11. Stek lasagnen midt i ovnen på 200°C.

Nyt lasagnen med en grønn salat og rundstykker.

Verdens beste lasagne

Denne oppskriften er inspirert av Middelhavslasagne fra passionforbaking.no.

  • Kategori: Kjøtt til middag
  • Metode: Stekeovn
  • Kjøkken: Italiensk

Nøkkelord: lasagne, italiensk, pasta, kjøttsaus, mozzarella, parmesan

Mitt navn er Ida. Jeg er en selvlært matsnekker som prøver å sette sammen det jeg har av ingredienser på kjøkkenet, mens jeg krysser fingrene og håper det blir godt.

Laks med kremet saus

Dette er en kjempe god laksemiddag som varmer godt. Den kan serveres med både ris, poteter eller...

Smakfull ruccolapesto

Pesto trenger ikke bare lages på basilikum, å lage den  basert på ruccola er minst like godt! Da...

Liker du pasta?

Det gjør jeg og! Når jeg vet jeg skal ha pasta til middag gleder jeg meg litt ekstra, gjør du?

Klikker du her finner du alle mine beste pastaretter. 

Varmende eplecider med salt karamell

Dette er en perfekt kombinasjon av salt og søtt som virkelig smelter på tungen! Denne koppen med godsaker lager jeg som oftest på høsten, når det begynner å bli surt og...

Vanilla iced coffee

GODIS-ALARM! Denne iskaffen er nesten en liten dessert i seg selv. Her får du nemlig ikke bare kaffe med litt melk og is, men kaffe blandet med vaniljeis! Med kremtopp...

Superdigg milkshake med lakris og bringebær

Liker du smaken av lakris og bringebær sammen? Det gjør jeg! Derfor har jeg laget denne milkshaken med lakrisis og frosne bringebær. Jeg hadde også litt Hockeypulver i,...

Sommerlig lemonade

Dette er en kjempe god forfriskning i sommervarmen! Syrlig lemonade med mynteblader, sitron- og limeskiver, namm! I tillegg er den rask å lage, og holder seg godt i...

Smoothiebowl med cantaloupe og drue

Når det blir varmere ute er det ekstra godt med noe kaldt og forfriskende. Denne smoothiebowlen er en god blanding søtt og syrlig, og bør nytes med en gang rett fra...

Piña Colada med jordbærswirl

Piña Colada må være en av de beste sommerdrinkene jeg vet om! Deilig kokossmak blandet med ananas er en kjempe god kombinasjon. Noe som er enda bedre er å blande inn...

Kakao med kremtopp og en klype havsalt

Denne kakaoen varmer godt i kroppen! Har du noen gang prøvd kakao med havsalt? Saltet runder av smaken, og gir kakaoen det lille ekstra. Topper du med pisket krem i...

Dalgona – iskaffe

Den supergode Dalgona-iskaffen har definitivt blitt en favoritt hjemme hos oss. Det gode kaffeskummet blandet med iskald melk gir en utrolig god smak du ikke får nok...

Creamy eggnog

Hva med en skikkelig god eggelikør i julen? Den gir deg en ordentlig smak av jul, og passer fint som en liten fordrink, dessert eller gave. Lag den gjerne dagen før, og...

Middag i en fei!

Noen ganger er det greit at middagen blir laget raskt. Her finner du en samling av retter som går fort å lage.

Supergod maiskrem

Deilig og kremete maiskrem passer helt utmerket som sidedish til grillmat, ved siden av et godt kjøttstykke, eller som en dipp. Maiskremen har en...

Nydelig tzatziki

Tzatziki må være noe av det beste tilbehøret jeg vet om! Det passer like godt som snacks med et godt brød til, som en god saus ved siden av grillmat...

Verdens beste guacamole

Er det noe som virkelig er avhengighetsskapende er det denne guacamolen, som jeg tør påstå er VERDENS BESTE GUACAMOLE! Den passer kjempe godt som...

Smakfull ruccolapesto

Pesto trenger ikke bare lages på basilikum, å lage den  basert på ruccola er minst like godt! Da sipper du å plukke av hvert eneste blad på...

Creamy corndip

Denne dippen passer kjempe godt både som tilbehør til taco, eller som en dipp til salte nachos! Her får du en god blanding av søte mais, blandet med...

Pin It on Pinterest

Share This