Kremete carbonara, finnes det noe bedre? Egentlig kan du lage carbonara uten fløte, men personlig synes jeg den blir enda bedre med en liten dæsj fløte, og det får du i denne oppskriften. Denne kosemiddagen er rask å lage, uten for mange ingredienser. Altså passer den like godt på travle hverdager og som helgemiddager.

Kremete carbonara
- Forberedelser: 20 minutter
- Koketid: 10 minutter
- Total tid: 30 minutter
- Porsjoner: 2 1x
Beskrivelse
Deilig og kremete carbonara slik den skal være! Med sprøtt bacon, kremete saus og parmesan. Mmm.
Ingredienser
- 250 g pasta
- 200 g bacon
- 2 sjalottløk, finhakket
- 2 eggeplommer
- 1 egg
- 1 dl fløte
- 90 g parmesan, finrevet
- 1 neve timian, finhakket
- Salt og pepper
Slik gjør du
- Kok pastaen etter anvisning på pakken.
- Ta frem en stekepanne og stek baconet til det blir gyldent og sprøtt (spar litt av baconet til topping). Ha i sjalottløken mot slutten av steketiden, og stek til det blir blankt.
- Mens pastaen koker kan du lage sausen; ta frem en medium stor bolle.
- Visp sammen egg, fløte, parmesan (spar 40 g av parmesanen til topping), timian (spar litt av timianen til topping), salt og pepper i bollen til en jevn saus.
- Når pastaen er ferdig kokt, lar du den renne av seg i et dørslag før du har pastaen tilbake i kjelen igjen.
- Ha over sausen, bacon og sjalottløk.
- Rør alt sammen så det blir godt blandet. Varmen fra pastaen vil tykne eggene i sausen, så du får en god og fyldig saus.
- Topp retten med timian, sprøstekt bacon og revet parmesan.
- Kategori: Pasta
- Metode: Miksing
- Kjøkken: Italiensk
Nøkkelord: carbonara, bacon, parmesan, kremet, spaghetti

Mitt navn er Ida. Jeg er en selvlært matsnekker som prøver å sette sammen det jeg har av ingredienser på kjøkkenet, mens jeg krysser fingrene og håper det blir godt.
Liker du pasta?
Det gjør jeg og! Når jeg vet jeg skal ha pasta til middag gleder jeg meg litt ekstra, gjør du?
Klikker du her finner du alle mine beste pastaretter.

Middag i en fei!
Noen ganger er det greit at middagen blir laget raskt. Her finner du en samling av retter som går fort å lage.