Kremete carbonara, finnes det noe bedre? Egentlig kan du lage carbonara uten fløte, men personlig synes jeg den blir enda bedre med en liten dæsj fløte, og det får du i denne oppskriften. Denne kosemiddagen er rask å lage, uten for mange ingredienser. Altså passer den like godt på travle hverdager og som helgemiddager.

Print

Kremete carbonara
- Forberedelser: 20 minutter
- Koketid: 10 minutter
- Total tid: 30 minutter
- Porsjoner: 2 1x
Beskrivelse
Deilig og kremete carbonara slik den skal være! Med sprøtt bacon, kremete saus og parmesan. Mmm.
Ingredienser
Skaler oppskrift
- 250 g pasta
- 200 g bacon
- 2 sjalottløk, finhakket
- 2 eggeplommer
- 1 egg
- 1 dl fløte
- 90 g parmesan, finrevet
- 1 neve timian, finhakket
- Salt og pepper
Slik gjør du
- Kok pastaen etter anvisning på pakken.
- Ta frem en stekepanne og stek baconet til det blir gyldent og sprøtt (spar litt av baconet til topping). Ha i sjalottløken mot slutten av steketiden, og stek til det blir blankt.
- Mens pastaen koker kan du lage sausen; ta frem en medium stor bolle.
- Visp sammen egg, fløte, parmesan (spar 40 g av parmesanen til topping), timian (spar litt av timianen til topping), salt og pepper i bollen til en jevn saus.
- Når pastaen er ferdig kokt, lar du den renne av seg i et dørslag før du har pastaen tilbake i kjelen igjen.
- Ha over sausen, bacon og sjalottløk.
- Rør alt sammen så det blir godt blandet. Varmen fra pastaen vil tykne eggene i sausen, så du får en god og fyldig saus.
- Topp retten med timian, sprøstekt bacon og revet parmesan.
- Kategori: Pasta
- Metode: Miksing
- Kjøkken: Italiensk
Nøkkelord: carbonara, bacon, parmesan, kremet, spaghetti

Mitt navn er Ida. Jeg er en selvlært matsnekker som prøver å sette sammen det jeg har av ingredienser på kjøkkenet, mens jeg krysser fingrene og håper det blir godt.