Mac and cheese er like enkelt som det høres ut, det er rett og slett makaroni og ost. I denne versjonen har jeg tilsatt brokkoli, bacon, jalapeño og sitronsaft for ekstra smak, og resultatet ble en god og smakfull liten rett som ikke tar så lang tid å lage. Ønsker du en ren vegetarrett kan du kutte ut baconet.

Print

Mac & cheese med brokkoli
- Forberedelser: 23 minutter
- Koketid: 17 minutter
- Total tid: 40 minutter
- Porsjoner: 4 1x
- Kosthold: Vegetar
Beskrivelse
Mac and cheese med brokkoli og bacon – en kremete rett som passer perfekt som kosemat.
Ingredienser
Skaler oppskrift
- 4 dl tørr makaroni
- 1/2 brokkoli, bruk brokkolitoppene
- 3 ss meierismør
- 2 1/2 ss mel
- 4,5 dl melk
- 200 g cheddar, revet
- 1 ts peppermix, fra Santa Maria
- 3 ts salt
- 100 g bacon, i biter (kutt ut bacon og gjør retten vegetar)
- 2 ss jalapeño, finkuttet
- 1/2 sitron, saften
Slik gjør du
- Kok makaronien etter anretning på pakken.
- Mens makaronien koker skjærer du opp brokkolien.
- Når det er 45 sekunder igjen av kokingen av makaronien har du i brokkolibukettene.
- Ha makaronien og brokkolien over i et dørslag, og la renne av seg mens du fortsetter med resten.
Slik lager du ostesausen:
- I samme kjele smelter du smør over medium varme.
- Ha i mel og rør konstant i ca. 3 minutter, til det blir en smidig masse.
- Hell i ca. 1,5 dl av melken sakte mens du visper. Det kan se litt rart ut, men bare fortsett. Det skal bli en tjukk, smidig masse.
- Ha deretter i resten av melken, og visp det inn.
- Ha fortsatt på medium varme, og rør om litt i 10 minutter til sausen tykner.
- Mens du lager sausen steker du bacon til det blir sprøtt og godt.
- Ta deretter kjelen av platen og tilsett krydder, jalapeño, sitronsaft og cheddar.
- Rør dette sammen til osten har smeltet.
Slik setter du sammen retten:
- Ha deretter i makaroni- og brokkoliblandingen og bland alt sammen.
- Ha mac & cheese over i serveringsboller, og topp med brokkoli og bacon.
- Kategori: Vegetarmiddag
- Metode: Koking
- Kjøkken: Amerikansk
Nøkkelord: ost, makaroni, cheddar, jalapeno, ostesaus

Mitt navn er Ida. Jeg er en selvlært matsnekker som prøver å sette sammen det jeg har av ingredienser på kjøkkenet, mens jeg krysser fingrene og håper det blir godt.