Jeg elsker smaken av sitron! Den syrlige smaken sammen med sjømat og pasta toppet med parmesan smaker HIMMELSK! Hva med å prøve denne retten til neste middag med familie eller venner?


Pasta med sitronsaus
- Forberedelser: 25 minutter
- Koketid: 20 minutter
- Total tid: 45 minutter
- Porsjoner: 4 1x
Beskrivelse
Kremete sitronsaus, med laks, reker og pasta – det kan nesten ikke bli bedre! Elsker du smaken av sitron, vil denne pastaretten definitivt bli en favoritt.
Ingredienser
Skaler oppskrift
Pasta og tilbehør:
- 400 g tagliatelle
- 200 g reker
- 250 g laks
- 300 g brekkbønner
- Parmesan
- Persille
Sitronsaus:
- 5 dl kyllingbuljong
- 3 store egg
- 2 ss sitronskall
- 2 1/2 ss sitronsaft
- 1/2 ts salt
- 1 ss olivenolje
Slik gjør du
- Start med skrelle rekene, dette kan fort ta litt tid.
- Gjør klar laksefiletene: tørk de lett med litt papir og krydre dem med salt og pepper.
Slik lager du sitronsausen:
- Varm opp kyllingbuljongen til rett under kokepunktet.
- I en medium stor bolle blander du sammen egg, sitronskall, sitronsaft og salt.
- Visp til eggene får en litt lysere farge.
- I en liten kopp fyller du opp ca. 1/4 med kyllingbuljong og blander inn i eggeblandingen. Visp det det inn, men ikke for kraftig.
- Sett ned varmen så lavt du kan på kjelen med resterende kyllingbuljong.
- Vent ca. 2 minutter før du tilsetter eggeblandingen mens du visper.
- Varm sausen forsiktig til ca. 180°C.
- Bland inn olivenoljen.
Slik lager du ferdig resten av retten:
- Kok opp pasta etter anvisningen på pakken.
- Stek laksefiletene i en stekepanne, ca. 2-3 minutter på hver side.
- Når laksen er ferdig stekt, river du den i mindre biter med to gafler.
- Varm brekkbønnene raskt i en stekepanne, krydre dem lett med salt og pepper.
- Server pastaen med brekkbønner, reker, stekt laks, sitronsaus, og topp med parmesan og persilleblader.
- Kategori: Fisk til middag
- Metode: Steking og miksing
- Kjøkken: Italiensk
Nøkkelord: reker, pasta, laks, tagliatelle, sitronsaus, sitron

Mitt navn er Ida. Jeg er en selvlært matsnekker som prøver å sette sammen det jeg har av ingredienser på kjøkkenet, mens jeg krysser fingrene og håper det blir godt.