img { width: 100%; height: auto; }

 Jeg elsker smaken av sitron! Den syrlige smaken sammen med sjømat og pasta toppet med parmesan smaker HIMMELSK! Hva med å prøve denne retten til neste middag med familie eller venner?  

Pasta med reker, laks, grønne bønner og sitronsaus

Print

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pasta med reker, laks, grønne bønner og sitronsaus

Pasta med sitronsaus


  • Forfatter: Ida
  • Forberedelser: 25 minutter
  • Koketid: 20 minutter
  • Total tid: 45 minutter
  • Porsjoner: 4 1x

Beskrivelse

Kremete sitronsaus, med laks, reker og pasta – det kan nesten ikke bli bedre! Elsker du smaken av sitron, vil denne pastaretten definitivt bli en favoritt.


Ingredienser

Skaler oppskrift

Pasta og tilbehør:

  • 400 g tagliatelle
  • 200 g reker
  • 250 g laks
  • 300 g brekkbønner
  • Parmesan
  • Persille

Sitronsaus:

  • 5 dl kyllingbuljong
  • 3 store egg
  • 2 ss sitronskall
  • 2 1/2 ss sitronsaft
  • 1/2 ts salt
  • 1 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Start med skrelle rekene, dette kan fort ta litt tid.
  2. Gjør klar laksefiletene: tørk de lett med litt papir og krydre dem med salt og pepper.

Slik lager du sitronsausen:

  1. Varm opp kyllingbuljongen til rett under kokepunktet.
  2. I en medium stor bolle blander du sammen egg, sitronskall, sitronsaft og salt.
  3. Visp til eggene får en litt lysere farge.
  4. I en liten kopp fyller du opp ca. 1/4 med kyllingbuljong og blander inn i eggeblandingen. Visp det det inn, men ikke for kraftig.
  5. Sett ned varmen så lavt du kan på kjelen med resterende kyllingbuljong.
  6. Vent ca. 2 minutter før du tilsetter eggeblandingen mens du visper.
  7. Varm sausen forsiktig til ca. 180°C.
  8. Bland inn olivenoljen.

Pasta med sitronsaus

Slik lager du ferdig resten av retten:

  1. Kok opp pasta etter anvisningen på pakken.
  2. Stek laksefiletene i en stekepanne, ca. 2-3 minutter på hver side.
  3. Når laksen er ferdig stekt, river du den i mindre biter med to gafler.
  4. Varm brekkbønnene raskt i en stekepanne, krydre dem lett med salt og pepper.
  5. Server pastaen med brekkbønner, reker, stekt laks, sitronsaus, og topp med parmesan og persilleblader.
  • Kategori: Fisk til middag
  • Metode: Steking og miksing
  • Kjøkken: Italiensk

Nøkkelord: reker, pasta, laks, tagliatelle, sitronsaus, sitron

Pin It on Pinterest

Share This