Har du prøvd å lage hjemmelaget pasta før? Når jeg først tar frem pastamaskinen er det så mye jeg får lyst til å lage, at den gjerne blir stående på benken noen dager. Denne gangen ble det ravioli fylt kremete Ricotta-fyll med rennende eggeplomme! En liten og imponerende rett med mye smak! Toppet med smørsaus og sprøstekt Stranda-skinke blir dette skikkelig kosemat. Kutter du Stranda-skinken får du en god vegetarrett.


Ravioli med ricotta-fyll og eggeplomme
- Forberedelser: 1 time og 12 minutter
- Koketid: 3 minutter
- Total tid: 1 time og 15 minutter
- Porsjoner: 1 1x
- Kosthold: Vegetar
Beskrivelse
Hjemmelaget ravioli med flytende eggeplomme, og salviesmør – det er bare å glede seg!
Ingredienser
Pastadeig:
- 200 g Durumhvete
- 2 egg
Ricotta-fyll:
- 250 g Ricotta
- 200 g frisk spinat
- 1/2 ts revet muskat
- 50 g parmesan, finrevet
- 1/4 sitron, saften
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
- 2 eggeplommer
Smørsaus:
- 250 g meierismør
- 1 neve frisk salvie, grovkuttet
Topping:
- Parmesan
- 4 Stranda-skinke skiver (kutt denne for å gjøre retten vegetar)
Slik gjør du
Slik lager du pastadeigen:
- Rydd og vask klar god plass på kjøkkenbenken.
- Hell alt melet i en haug på benken.
- Lag en dyp grop i melet og hell 2 egg i hullet.
- Rør dette sammen først med en gaffel, deretter knar du deigen sammen med hendene.
- Synes du den blir for tørr kan du ta noen spiseskjeer med vann.
- Når deigen er eltet ferdig plastrer du den godt med plastfolie. Sørg for at plastfolien dekker hele deigen godt, ellers blir den tørr og vanskelig å jobbe med.
- Sett deigen med plastfolie rundt i kjøleskapet i ca. 20 minutter.
- Mens deigen er i kjøleskapet kan du lage fyllet.
Slik lager du pastafyllet:
- Ta frem en medium stor bolle og ha i Ricotta, spinat, parmesan, muskat, sitron, salt og pepper.
- Bland alt sammen, og smak til med mer av ingrediensene om nødvendig.
- Dekk til bollen med plastfolie og start med å lage sausen.
- Smelt smøret og ha i salvie. Sett platen på lav varme mens du fortsetter med resten.
- Ta en ny stekepanne og sett på medium/høy varme.
- Legg i Stranda-skinkene og stek til de er crispy.
- Finkutt de sprøstekte Stranda-skinkene.
Da er det på tide å lage pasta:
- Ta frem pastamaskinen og sett den på det nivået som gjør at du har mest mulig mellomrom å kjøre pastadeigen gjennom. Pass på at du strør litt mel på så den ikke fester seg til hverandre.
- Kjør pastadeigen gjennom to ganger før du setter den på neste nivå som gjør mellomrommet smalere. Igjen, pass på at du strør mel innimellom på deigen.
- Kjør pastadeigen gjennom to ganger igjen før du setter på neste nivå igjen som gjør mellomrommet enda smalere.
- Fortsett slik til du er på det nest smaleste nivået, slik at du får en tynn og lang deig.
- Legg deigen utover en melet overflate. Merk at denne oppskriften kan du lage med og uten eggeplomme. Lager du med må ravioliene lages store nok til å få plass til eggeplommen. Lager du uten eggeplomme kan du lage mange små, hvor du tar f.eks. 1 ts med fyll.
Slik setter du sammen raviolien:
- Ha 1 ss med ricottafyll på deigen.
- Lag en grop i ricottaen du heller eggeplommen oppi. Pass på så eggeplommen ikke sprekker.
- Ha godt med rom fra ricottafyllet før du legger på neste spiseskje med ricottafyll. Lag en grop til eggeplommen her også.
- Brett den ene enden av deigen over ricottafyllet med eggeplommer så den dekker alle sider.
- Skjær bort overflødig deig så du har to store firkanter.
- Lås endene sammen ved å trykke med en gaffel rundt på kantene av raviolien.
- Ha ravioliene i kokende vann (ikke fosskokende) med litt salt i, og kok i ca. 3 minutter.
- Ta opp ravioliene med en hullsleiv og server med en gang toppet med salviesmør, sprøstekt Stranda-skinke og revet parmesan.
- Kategori: Pasta
- Metode: Koking
- Kjøkken: Italiensk
Nøkkelord: ravioli, pasta, ricotta, salvie, parmesan

Mitt navn er Ida. Jeg er en selvlært matsnekker som prøver å sette sammen det jeg har av ingredienser på kjøkkenet, mens jeg krysser fingrene og håper det blir godt.